Projekt 25/11-16

Hej igen! 🙂

Denna vecka har vi jobbat väldigt mycket med modellerna, samtidigt som vi tänkt mycket gällande planeringen av området samt bostäderna. Alla har haft fullt upp, både med att bygga modeller samt att planera för det framtida arbetet med projektet (t.ex. rapportskrivande och hur vi ska hinna klart med allt), men alla har bra koll på vad som ska göras och hur det ska göras, men ibland kan det bli lite fel då vi har väldigt mycket som behöver göras p.g.a. att vi har väldigt många modeller. Om vi kan jobba lite hemma, vilket vissa av oss ska försöka att göra i helgen, så bör det gå bra.Vi har inte stött på några stora problem vilket vi tycker är väldigt bra, utan vi har mest bara haft lite små funderingar kring vissa saker.

Vi ansåg att bostädernas funktion skulle vara högsta prioritet, vilket är anledningen till att vi valde att bygga i stilen funktionalism. Det gav oss möjligheten att bygga hållbara bostäder som är så bra som möjliga för miljön, samt som de uppfyller alla krav vår målgrupp kan tänkas att ha  gällande rum och design o.s.v.. Vi ansåg även att den enkelheten gav en modern känsla som kommer att passa in i det nya Gävle år 2030

Då Harkskär ligger ca. 1,7 mil från Gävle Centrum är detta någonting som vi måste tänka väldigt mycket på. Det finns ingen tågtrafik ut dit, men dock finns det busstrafik vilket är väldigt bra. Men vi förstår att de som ska bo i området ibland måste ha tillgång till bil. Men med en aktiv kollektivtrafik samt närhet till flertalet busshållplatser är det ett väldigt bra sätt att transportera sig på.

Bilder från dagens lektion, som bestod utav mycket skärande i kartong (som vanligt). På en av bilderna syns en av modellerna i skala 1:200

Hörs igen nästa vecka!

/William, Fanny, Felix, Märtha och Cornelia

Ett svar på ”Projekt 25/11-16”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *