Det goda livet 21/1, Stora Sätraskolan

En hälsning:

Jag började med att kolla hur långt vår grupp hade kommit, eftersom jag hade varit borta under projekt tidigare. Jag frågade vad jag kunde göra först och det gav mig några alternativ men jag valde att göra vägen först. Jag kollade efter material som skulle kunna passa som väg till projekt. Jag valde ett beige tyg som liknar en sandväg och limmade fast tyget i kapaskivan som vi bygger allt på. Vi tyckte att de skulle se snyggare ut om vi satte dit lite sand och stenar.

Den andra saken jag gjorde var staketet, vi tyckte att det skulle se lite finare ut om den fanns.

Och ett grönsaksland, idén bakom den är att försöka minska på kött och ungdomarna som går dit får lära sig att grönsaker kan vara gott också.

En hälsning till:

Vi fortsatte med våra byggen och försök att slutföra dem. Vi delade upp våra arbetsuppgifter. Jag, Agaton och Abbe fortsatte på skyskrapan.

Sen började vi med kupolen, vi la inte igen hela taket på kupolen för vi tänkte att det skulle se ut som om det var glasrutor där.

Sebunto gjorde en trädgård som skulle stå bredvid. Abbe gjorde också ett träd som skulle stå på andra siden av skyskrapan. Så här långt kom vi den dagen:

Vi har också tänkt göra några växthus efter skoltid för området som allt står på ser så tomt ut. Det är också en del av vår plan att vi ska ha mycket odlingsmöjligheter alla dagar om året både inomhus och utomhus.

En tredje hälsning:

Vi hade Det Goda Livet i måndags, vi började åtta istället för nio. Vi fortsatte på våra miniatyrer som gick relativt bra. Vi hade press på oss att göra klart allting, på grund av att det var sista dagen som vi skulle spendera på Det Goda Livet.

Skolan hade fått en 3D maskin som vi tog nytta av. Vi hade tidspress så vi frågade om dom kunde fixa en basketplan med 3D maskinen. Basketplanen hann aldrig bli klar igår, så vi fortsatte med allting annat.

Vi hade förbättrat vår miniatyr med mycket som t.ex. nya tennisplaner, solpanelerna, odlings- mark, en klottervägg och vägar. Vi använde sand som stenar på kanten av vägarna, och det var väldigt svårt att få tag på sand i vintern.

Vi byggde även ett staket runt området och odlingsmarken. Fatou fick en idé att lägga till en kiosk längs upp till vänster. Vi döpte vår miniatyr till Den Hållbarafritidsgården.

Vi fick också bullar och kolakakor med saft som var väldigt goda.

Ett svar på ”Det goda livet 21/1, Stora Sätraskolan”

  1. Hej! Vad roligt att få läsa om era arbeten, och vad bra att ni planerar för att arbeta effektivt, och roligt att ni även gör/planerar att göra lite extra utom skoltid, för att det ska bli klart och bra! Klokt att tydligt lyfta in odling av grönsaker eftersom det behöver bli en större del av vår hållbara kost framöver. Det stämmer så bra att vi behöver minska på kött, som utgör ca 1/3 av vår negativa klimatpåverkan utifrån den livsstil vi lever i Sverige, idag. Heja er! Så spännande att få se era arbeten den 21 mars!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *