Det Goda Livet 14/12, Stora Sätraskolan

Jag anlände till skolan tidigare än väntat, skoldörrarna var inte öppna så allt jag kunde göra var att vänta i det tunna snöskiktet.

Jag stötte tillslut på personal som höll på att skotta, så de öppnade lyckligtvis så jag inte längre skulle behöva vänta ute i kylan.

Efter 40 minuter av väntande så var det bara att stiga in i bildsalen för att fortsätta med Det Goda Livet projektet. Jag fortsatte med basketkorg-modellerna och jag lyckades med att bli klar med modellerna men frustrationen slog mig som en sten i bakhuvudet när jag upptäckte att det var fel skala, och att jag skulle behöva börja om.

Jag lyckades att hålla den irriterade känslan inne eftersom den inte skulle hjälpa, så istället så hämtade jag en pinne i lådan, skar av den så att jag fick rätt längd och gick sedan ner till slöjden för att få hjälp med att såga ut en minimal träbit som korgen skulle fästas vid.

Att försöka limma fast den var frustrerande eftersom kuben hela tiden fick en tydlig lutning, min grupp sade att det inte skulle märkas, även om lutningen var extremt tydlig. Jag kände att det kanske var bättre om jag bytte uppgift för stunden så jag inte skulle sitta kvar vid basketkorgarna i all evighet.

Jag tänkte att det skulle vara bättre om jag hoppade tillbaka till basketkorgen efter att jag har fått andra uppgifter gjorda.

Jag hoppade istället över till tennisplanerna. Jag planerade att mäta ut tygbitar så att de skulle matcha de planer som min grupp hade på vår ritning.

Jag behövde bara tänka: 10m = 1000cm, vår skala är 1:200 så då blir det 1000/200 = 5. 5cm på längden. 5m = hälften av 10m, då måste jag alltså tänka 5/2 = 2,5. 2,5cm på bredden.

Jag hann tyvärr endast göra klart 1 av 2 pinnar som nätet skulle fästas vid innan det var dags att sluta.

Jag tyckte själv att projektet hade behövt eftermiddagen, istället för en förmiddag med på tok för många raster.

Men projektet ska ställas ut i mars, så vi har gott om tid att fortsätta någon annan gång.

Vår fontän
Vår fotbollsplan

Ett svar på ”Det Goda Livet 14/12, Stora Sätraskolan”

  1. Hej! Vad fin att få läsa om att projektet går framåt. Här känner jag igen mig mycket från hur det är i arbetslivet – ibland får man jobba med sig själv för att inte bli alltför frustrerad och välja en annan aktivitet tillfälligt för att sedan kunna komma tillbaka till den första med mer energi. Bra och klokt tänkt! Heja på!
    Sofia Lord
    Miljöstrateg, Utbildning Gävle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *