Det goda livet#2 8B Stora Sätraskolan

Efter att ha suttit och väntat ett bra tag, så var vår klassföreståndare äntligen på plats. Istället för att samlas i klassrummet så samlades vi alla utanför för att sedan börja traska iväg till en busshållplats.

Sedan när vi hade nått busshållplatsen och väntat i vad som kändes som en evighet så anlände bussen, och efter att lärarna gjort betalningen så var det bara att stiga på. Bussen var relativt fylld, men jag lyckades ändå finna en bra plats bland folkmassan.

När bussen hade anlänt till rådhusets busshållplats var i tvungna att byta buss, eftersom 2:an endast gick via en rutt som går mellan Igeltjärnsvägen och Gävle Sjukhus. Och efter en annan lång resa till Hemsta och en kort promenad så hade vi äntligen nått Gavlegårdarnas byggnad.

Vi var tvungna att vänta utanför tills en som arbetade på Gavlegårdarna öppnade dörrarna för oss, och först då kunde vi stiga in.

Hon som hade öppnat dörrarna visade oss runt innan vi blev visade det rum som de skulle föreläsa i, och vi blev också visade till de stolarna som vi skulle sitta på.

De föreläste ett tag om vad de arbetar med och hur de arbetar. De berättade som exempel att de arbetar med ombyggnationer och hur de brukar bygga om de hus som inte har åldrats väl.

Runt 10 tiden bjöd de på fika i deras fikarum. Man fick där mackor och choklad. Jag satt och pratade med de som jag satt bredvid och hade ganska trevligt. Och efter ungefär 25 minuter så gick jag och de andra tillbaka till föreläsningsrummet för att lyssna i ett antal minuter till.

De började då att föreläsa om hur de har byggt om platser som soprum och lägenheter. De visade hur de hade fått ett stökigt och otrevligt soprum till ett lite mer välluktande och inbjudande soprum. Och hur de hade byggt om en lägenhet till en studentlägenhet som endast var menad för studenter.

Och vid 11 tiden så var det dags för lunch. Det serverades pizzamackor och kycklingsallad. Och det enda som jag kan minnas att jag gjorde då var att prata med mina bordskamrater och ha det trevligt i 40 minuter.

Efter det så blev vi kallade tillbaka för den sista föreläsningen. De pratade ungefär om samma ämnen.

Sedan så blev det en kort frågeställning innan vi behövde skynda oss till busshållplatsen, för att ta en buss tillbaka till Sätra.

När vi var framme så visade de oss några av deras verk. Det blev en ganska lång visning innan vi tillslut avrundade vår skoldag, och med 25 minuter tidigare än planerat så var det ganska trevligt att efter en lång dag kunna gå hem och vila.

Ett svar på ”Det goda livet#2 8B Stora Sätraskolan”

  1. Hej!

    Vilken bra dag Gavlegårdarna hade ordnat åt er, lärorik och med tid för samtal! Hoppas att ni fick mycket inspiration inför ert arbete med ”Det goda livet”.

    Hälsningar
    Ullrika
    Projektledare för LHU på Utbildning Gävle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *