V. 47

Arkitekturstilen vi har tänkt på till våra hus är funktionalismen, vi har valt den för den ser ofta snygg och modern ut samt att vi vill modernisera husen och samhället ut mot Utvalnäs/Harkskär där vi har tänkt att bygga. Där finns det många äldre men ändå fina hus, men vi vill bygga något nytt som sticker ut i området.

Transporterna till vårat område kommer inte bli något problem, det ligger i anslutning till Utvalnäsvägen som går raka vägen ut till bönan och där kan man sedan enkelt ta sig in till Gävle. Restiden med bil från Gävles rådhus kommer att vara 20 minuter och med buss kan man räkna med åtminstone 25 minuter.

Samarbetet fungerar bara bättre och bättre, vi har folk som gör olika saker hela tiden så som skära ut hus och rulla träd av bomull. Däremot så har vi en liten bit kvar ännu fast jag är nästan säker på att vi kommer att hinna klart, om vi mot förmodan inte skulle göra det så kommer vi att jobba en del på övertid för att kunna bli klar som planerat. Det positiva är att vi inte behöver så mycket hjälp då vi känner att vi har bra koll på läget och på vad som krävs av oss.

Det som vi är mest nöjd med hittills är våran basplatta, där vi har fått in en fin strand, lite av havet samt en mycket bra asfaltering av vägar med sand och färg.

På bilderna visas hur det ser ut hittills, nästa steg är att få in husen.

Mvh: Max L, Fredrik, Gustav A, William H, David

3 svar på ”V. 47”

  1. Roligt att läsa att ni känner att samarbetet förbättras i takt med projektet. Något som jag gärna inflikar med bara för att väcka era reflektionstankar är att även om det finns äldre hus nu och ni vill göra moderna som är annorlunda, kan ni ju försöka hitta drag i de äldre husen som ni kan återanvända i era hus för att man ska se att ni tänkt till för att anpassa till just ert område (allt från någon dekoration i trä på husen, eller en form på något fönster eller dyl.).

    Plattan är väldigt fin, och det ska bli intressant att se hur husen samspelar med omgivningen! Fortsätt i den goda arbetsandan 🙂

  2. Fint arbete och modeller, som ordförande i Tillgänglighetsrådet i Gävle kommun blir jag lite nyfiken på om ni i er grupp diskuterat tillgängligheten, möjligheten för alla att fritt utan hinder kunna röra sig i det samhälle ni bygger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *