Det goda livet genomförs som en del av Gävle kommuns arbete med de globala målen för en hållbar utveckling – Agenda 2030 och First Generation #firstgeneration (#GLOBALAGÄVLE), Gävle kommuns miljöstrategiska program och Utbildning Gävles strategi för lärande för hållbar utveckling (#lhugavle).
Fotografierna i detta inlägg (då inget annat skrivs) är tagna av Michael Wagner, projektledare på Gästrike Återvinnare.
Stort tack till…
- …alla medverkande elever (drygt 190 st.) och lärare (17 st.) – totalt sju klasser från fyra skolor: Polhemsskolan, Borgarskolan, Stora Sätraskolan och Vallbacksskolan.
- …alla medverkande vuxna (ca 90 st.). Klicka här för att se vilka företag, myndigheter och organisationer som medverkade.
- …huvudarrangörerna: Gävle kommun och Högskolan i Gävle. Samt ett särskilt tack till Gästrike Återvinnare, Gavlegårdarna, WWF och Hotell- och turismelever årskurs 1 från Borgarskolan.
Dokumentation
Brevet till framtiden och dokumentationen från elevernas utställningar kommer att arkiveras hos Gävle kommun och tas fram igen år 2030.
- Brevet till framtiden som skrivits under av elever från alla deltagande klasser, samt kommunfullmäktiges ordförande Patrik Stenvard.
- Elevernas sammanfattningar och rekommendationer, från varje deltagande elevgrupp.
- Återkoppling från Gävle kommuns förvaltningar och bolag på elevernas sammanfattningar och rekommendationer.
- Foton från Rådslaget och på elevernas arbeten
- Bakgrundsinformation om rådslaget och Det goda livet
- Intryck och berättelser från Rådslaget
- Huvudpresentationen från Rådslaget
- Sociala medier: #dglgavle (se Instagram, Facebook m.fl.).
- Hälsning till oss (film) från Carolina Klüft.
Utvärdering
Elevernas, lärarnas och de medverkande vuxnas utvärdering (i samma dokument) Presentation_DGL_inkl_utvärdering_2017_2018. (Öppnas i en PowerPoint-fil).
Ytterligare aktiviteter
Sedan Rådslaget den 15/2 2018 har delar av elevernas arbeten ställts ut i Heliga Trefaldighets kyrka den 24/3 2018 under Earth Hour samt under Gävle Miljögala den 24/3 2018. Elever var och presenterade satsningen Det goda livet i Gävle – inom ramen för ett jordklot på Kommunfullmäktige den 26/3 2018. Det var även en utställning på Skolkontoret under april 2018.
Sommaren 2018 på politikerveckan i Almedalen fick Kommunfullmäktiges ordförande tillsammans med Kommundirektören och Gävle Energis VD ta emot Gävles utmärkelse som Sveriges näst bästa miljökommun 2018, och i tacktalet tog de upp Det goda livet och elevernas arbeten som ett gott exempel från Gävle.
Gästrike Återvinnare tog med Det goda livet som ett gott exempel på ”final conference” i ett EU projekt som avslutades hösten 2018.
Inslag i media
- Högskolan i Gävle, 16 februari 2018, inlägg i Facebookflöde.
- Naturskyddsföreningens nationella organisation, 16 februari 2018, inlägg i Facebookflöde.
- Flera artiklar på Gävle kommuns intranät Ankaret.
- Sociala medier inlägg som taggats: #dglgavle (Instagram, Facebook m.fl.).
Allt gott önskar vi er alla!
/Arbetsgruppen för Det goda livet i Gävle 2030
Ett svar på ”Foton, filmer och dokumentation från Rådslaget 15/2 2018”