Lärande för hållbar utveckling (LHU) i Gävle kommun #LHUGavle

Här finns information om arbetet med lärande för hållbar utveckling (LHU) i Gävle kommun för dig som jobbar med liknande frågor i någon annan kommun eller annan organisation, eller av annan anledning är speciellt intresserad av dessa frågor.

För en allmän introduktion om arbetet med LHU i Gävle kommun…

…inklusive länk till Utbildning Gävles strategi för lärande för hållbar utveckling, var vänlig kika på sidan:  http://www.gavle.se/lhu som riktar sig till våra medborgare, samt sök på #LHUGavle i sociala medier för exempel från våra verksamheter m.m.

För mer information för dig som är speciellt intresserad, var vänlig se:

Vi delar gärna med oss av vårt material, t.ex.:

Tidigare projekt:

  • Det goda livet i Gävle 2030 – inom ramen för ett jordklot”, se också film och artikel från Rådslaget år 2017, en presentation från 2017 års LHU-konferens i Linköping, samt #DGLGavle i sociala medier, för mer information om Det goda livet.
  • Kemikaliesmart förskola och skola, där vi till största delen använder Håll Sverige Rents material.  Vi har arbetat med detta sedan 2014, och nu bytt ut de flesta riskprodukterna när det gäller inventarier, och ser nu till att även bygga och renovera för kemikaliesmarta förskolor. (Fortgående arbete)
  • Sök på #LHUGavle i sociala medier för att få veta mer.

Material från ett par större konferenser som vi arrangerat:

Tips till kommuner och organisationer:

  • Gå med i det nationella LHU-nätverket (sändlista och årlig konferens): läs mer här.

Kontakta oss gärna för mer information

via detta kontaktformulär.

/Lärande för hållbar utveckling, Utbildning Gävle