Miljövänligt Kollektivt Boende

Vår grupp ska undersöka och försöka skapa en modell på ett miljövänligt kollektivt boende som fungerar på förnybara resurser. Vi har försökt att hitta sätt att effektivisera energianvändningen i hushållet och samtidigt försöka behålla så mycket värme i huset som möjligt, så att man inte behöver använda lika mycket energi. Vilket leder till att det blir både mer ekonomiskt och miljövänligt.

Vi besökte nyligen Gävle Energi där vi fick träffa Samuel Costas som förklarade hur energi och värme fungerar samtidigt som vi fick svar på frågor som vi inte hade svar till i början av arbetet. Utöver det besökte en del av gruppen kollektivet blomstret för att se hur ett kollektiv bedrivs.

I fortsättnngen har vi även planerat att besöka Gavlegårdarna för att få svar gällande bygget av hushållet som vi har tänkt att skapa för att få svar på vad vi har för möjligheter, alternativ och vad som kan vara hinder på vägen dit. 🙂

2 svar på ”Miljövänligt Kollektivt Boende”

 1. Hej! Vilket spännande projekt! Vad bra att ni träffat såväl Samuel som att ni besökt Blomstret, och planerar att träffa Gavlegårdarna. Då har ni fått tag på rätt kontakter! Håller tummarna för ert projekt, ska bli spännande att se!
  Vänliga hälsningar
  Sofia Lord
  Miljöstrateg, Utbildning Gävle

 2. Hej!

  Ni har verkligen varit aktiva i att prata med olika aktörer och göra studiebesök – toppen! Är nyfiken på hur det kommer sig att ni har valt att inrikta er på just kollektivboenden? Får ställa den frågan när vi ses på rådslaget i nästa vecka!

  Hälsningar
  Ullrika Forsgren
  Projektledare för lärande för hållbar utveckling på Utbildning Gävle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *