Fältstudier av attraktiva bostadsplatser

Efter kontakt med kommunen fick vi information om en webbplats där planerade bostadsbyggen var markerade på en karta. Efter detta valde vi att bedriva fältstudier på 2 av dessa platser för att se om vårat mål att bygga miljösmarta hyresrätter istället för kommunens plan på industrilokaler och bostadsrätter utanför våra grönområden var möjlig eller ej.

Vi besökte Ersbo samt området bakom City Gross som vi tidigare tittat ut, vi dokumenterade detta i form av bilder på dessa platser med reservation för de platser där man inte kunde bygga. Efter vårt besök på dessa platser var vi i gruppen eniga om att det finns alla möjligheter för kommunen att bygga miljösmarta hyresrätter på dessa platser, detta beror bland annat på att det redan finns en kontinuerlig kollektivtrafik vid de båda platserna samt en närhet till stan och affärer. Vi kommer i vår redovisning visa de bilder vi knäppt samt berätta om dessa och varför dem beskriver möjligheter att bygga bostäderna just där.

2 svar på ”Fältstudier av attraktiva bostadsplatser”

  1. Intressant att ni föreslår konkreta områden där ert förslag om miljösmarta hyresrätter skulle kunna förverkligas. Bra också att ni tagit hänsyn till sådant som tillgång till kollektivtrafik och närhet till affärer. Jag ser fram emot att få ta del av er utställning den 21/3!

  2. Vad intressant! Här kan kommunen vara hjälpt av att se ytterligare aspekter på vad som ska byggas, sådant som kanske inte uppmärksammas annars, och vad som är viktigt ur era perspektiv. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *